Kurs i depresjonsmestring

Har du en mild eller moderat depresjon? Vil du lære deg å håndtere tunge tider i livet bedre? Da kan du melde deg på et kurs i mestring av depresjon eller belastning.

Illustasjon - depresjon oppleves som å leve livet i motbakke med store trappetrinn - kurs kan gjøre trinnene lettere
(Illustrasjon: Anna Fiske)

Depresjonsmestringkurs for voksne (KID)

Du trenger ikke henvising fra lege for å gå på KID-kurs, men du må være over 20 år og klar for å gjøre en innsats selv. Det er ikke terapi, det er kognitive teknikker og hjemmelekser. Kurset går over ti uker, to og en halv time hver gang.

Depresjonsmestringskurs for ungdom (DU)

Er du mellom 14 og 20 år? Da kan et DU-kurs være noe for deg. Kurset går over åtte uker, en og en halv time hver gang.

Kurs i belastningsmestring for voksne (KIB)

Er du i en vanskelig periode? Er du pårørende til noen som er alvorlig syk eller har en spesielt krevende jobb? Da kan KIB-kurs være den beste måten å forebygge en eventuell depresjon på. Kurset går over ti uker, to og en halv time hver gang.

Vil du bli kursleder?

Da må du være utdannet innen helsefag og ha minst tre års utdannelse. Du kan bli sertifisert kursleder hos Fagakademiet. Du må lære å holde KID-kurs før du kan begynne med DU- eller KIB-kurs. Når du er blitt kursleder bestiller du kursmateriell gjennom Rådet for psykisk helse. Husk å bestille i god tid før kursstart. Det er flott om du sender oss oppdatert kontaktinformasjon om deg. Ta kontakt med Elin hvis du har spørsmål.